Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Världens dyraste resmål

juni 2nd, 2017

Det har blivit allt billigare att resa, till stor del på grund av lågprisflygbolag som har pressat ner priserna på flygningar tack vare ökad konkurrens. Men även om flygningarna har blivit billigare betyder det inte att det är billigt att resa – för kortare flygningar kan man komma undan med hundralappar, men man får fortfarande skiljas med åtskilliga tusenlappar för en flygbiljett till en destination långt bort. Dessutom kostar det pengar att vistas på resmålet. Man måste ju äta och sova under semestern, och kommer sannolikt också att vilja underhålla sig genom att till exempel gå på museum och se sevärdheter som man får betala inträde för.

Just detta tänkte flygsajten Hoppa på när de gjorde en undersökning gällande vilket som var världens dyraste resmål. De jämförde 84 olika städer runt hela världen, och tittade på hur mycket det kostade att bo på hotell två nätter, äta en middag för två med en flaska vin, åka taxi 3 kilometer och beställa varsin kaffe, drink och öl i respektive stad. Kanske föga förvånande hamnade vår egen huvudstad på listan – Stockholm rankade in på 5:e plats, med en totalkostnad på 1 466 kronor per person. Även våra skandinaviska grannländer hamnade högt upp på listan: Oslo på 4:e plats (1 647 kronor) och Köpenhamn på 3:e plats (1 759 kronor).

Allra högst upp på listan hittar man dock en stad i en annan del av Europa, nämligen Zürich i Schweiz. Här kostar ovannämnda lista sammanlagt 1 905 kronor per person, alltså närmare 4 000 kronor för två personer.

När man överväger vilket resmål som blir det dyraste är det dock självklart inte bara kostnaderna på plats, som hotell och mat, som man måste räkna med, utan även hur mycket det kostar att ta sig dit. Hur långt bort resmålet är i relation till ens egen utgångspunkt spelar därför självklart också roll, så som nämndes inledningsvis. Därför är till exempel Thailandsresor dyra trots att det är mycket billigt att vistas i Thailand. Ett resmål som är dyrt både när det gäller avstånd (och därför resan dit) samt själva vistelsen, är New York i USA. Staden placerade sig på 2:a plats på Hoppas lista över världens dyraste resmål, med en kostnad på 1 759 kronor per person. Kanske kan New York därför sägas vara det allra dyraste resmålet i världen, i alla fall för svenskar.

Trots det drömmer många självklart om att resa dit – New York är för många själva kvintessensen av USA, och det bästa resmålet i det stora landet om man vill uppleva mycket av det man sett i film, som Central Park, gula taxibilar, höga skyskrapor och Frihetsgudinnan. Om du är en av dem som drömmer om en New York-resa, men inte har hunnit samla ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna åka under årets semester, kanske du överväger att låna pengar till resan. Innan du gör det bör du dock jämföra de olika bankernas lånevillkor, för att vara säker på att du får så bra förutsättningar som möjligt. Det kan du enkelt göra hos Consida, som också kan hjälpa dig med finansiell rådgivning inför framtida eventuella lån.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost