Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Fördelarna med charter på hösten

september 22nd, 2017

Svenska folket reser som aldrig förr, resandet ökar året om både till klassiska resmål inom Europa och till drömresemål på andra sidan jordklotet. Fördelarna med charter är många, det är prisvärt, tryggt och enkelt. Det finns något för alla, soldyrkaren, storfamiljen, golfaren och kulinariska finsmakaren. När på året du reser är avgörande för ett antal faktorer så som pris, väder, resmålets aktiviteter och hur långt i förväg bokning bör ske för att du ska kunna knipa en av de åtråvärda platserna på planet. Att resa just på hösten har många fördelar jämfört med resten av året. Skolorna startar och semesterperioden är över vilket gör att efterfrågan minskar och priserna sjunker. Samtidigt behöver du inte flyga långt för att få sol, värme och ett badvatten som värmts upp under hela sommaren. Det är inte lika trångt på stranden och du behöver inte gå upp i ottan för att paxa en solstol. Restauranger och turistaktiviteter är fortfarande öppna och i full gång långt in på hösten.

När priset är avgörande

Det finns många sätt att få tag i en prisvärd charterresa. Vid tidig bokning, kanske redan då resorna släpps, har du möjlighet att välja det billigaste hotellrummet med den standard du vill ha. Det skiljer en hel del och det är inte alltid som det dyraste rummet är det med bäst läge eller störst lyx i dina ögon. Ett annat sätt att resa billigt är såklart att ta en restresa eller åka ospecificerat, vilket passar dig som är flexibel gällande datum och hotellstandard. Det finns också många kampanjer under året med bättre priser till utvalda resemål eller billiga priser för barn. Vissa företag ger rabatt på charterresor, exempelvis större matvarukedjor. genom att följa valutavärden kan man också få en billigare resa. Dels kan man kika på våra grannländer, det kan bli mycket billigare att resa från Norge eller Danmark, speciellt om svenska kronan är stark. Följ också valutakursen i de länder du funderar på att resa till. Du får mer för pengarna om den utländska valutan försvagas.

Borta bra men hemma bäst?

Hur resebenägna vi är kan ha att göra med hur man trivs med att sova borta. Dålig sömn kan förstöra en resa. I Sverige har vi relativt billiga sängar av god kvalitet. Vi sover en god natts sömn i våra bekväma, mjuka sängar som är stabila och tryckavlastande vilket är bra för våra ryggar. I många andra länder har utvecklingen inte kommit så långt när det gäller sängar. När man anländer till hotellrummet möts man inte alltid av de lyxiga hotellsängar man hade föreställt sig. Det vanligaste är att sängarna är mycket hårda, något våra svenska ryggar inte är vana vi. Tråkigt nog kan det leda till sämre sömn och ryggvärk. Andra faktorer som påverkar vår sömn är temperaturer vi är ovana med samt ljud och oväsen då byggnader i varmare länder inte har samma isolering som här hemma.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost