Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Bo utomlands under vinterhalvåret

oktober 5th, 2017

När sommaren går mot sitt slut och vinden blir kallare drömmer de flesta svenskar om varmare klimat. Men när vi lever där vi gör får vi snällt vänta till nästa sommar eller åka på solsemester när tillfälle ges. Men det finns de som inte accepterar situationen som den är utan istället väljer att flytta utomlands under vinterhalvåret. Vanligtvis är det pensionärer och ungdomar, men även vanliga arbetare. Med dagens IT-samhälle är det förvånansvärt många arbetsuppgifter som kan skötas helt från datorn. Tänk själv känslan av att du ser mörkret och hösten komma krypande och då helt enkelt packa väskan och åka till ditt andra hem. Storfavoriterna bland utflyttade svenskar är Thailand, Spanien och Frankrike eller andra länder i medelhavsområdet. Stannar man inom EU är man helt skyddad, på samma sätt som hemma. Men om man till exempel väljer att flytta till Thailand så får man mycket mer för sina pengar på plats men har en dyrare resa dit.

Förberedelser är a och o

Det viktigaste om man funderar på att flytta utomlands är att förbereda sig. Man måste ha gott om tid på sig att planera och ta reda på allt om både själva transporten ner men framförallt om platsen du ska bo på. Så innan du skaffar ett deltidsboende på solkusten är det smart att göra research. Det finns mängder med information online samt många bra böcker på ämnet. Svenska kyrkan samt svenska ambassader på plats är bra ställen för mer information. Många vill hyra ut sitt boende i Sverige när de är utomlands, då är det viktigt att ha allt ordnat med hyresgäst och eventuell hyresvärd i god tid innan resan. Har du husdjur behöver dessa pass och vaccinationer, du behöver också kontrollera inreselandets regler kring införsel av djur från annat land. Genom sociala plattformar som Facebook eller Twitter kan man komma i kontakt med andra svenskar på den orten man tänkt flytta till. De sitter oftast på den mest värdefulla informationen eftersom de befinner sig i exakt den situationen du önskar hamna i själv.

Om du vill flytta permanent

Om du kommit så långt att du hittat det landet och den staden du vill flytta till, kanske även testat en vinter eller två, och kommit fram till att du vill flytta permanent – så finns det ännu mer att göra än innan. Om du har ett hus som ska säljas eller en lägenhet som ska sägas upp och vill få möblerna med dig kan det vara bra att veta att det är fullt möjligt. Med rätt flyttfirma blir det som att flytta inom Sverige, de hjälper dig att flytta dina saker till ditt nya utlandshem. Det är också lämpligt att prata med skatteverket och ”säga upp sin kontakt med landet”, på så sätt får du sänkt skatt på din pension. Var också noga med att kontrollera vilka skatteregler och bestämmelser som gäller i ditt nya hemland. Om du vet innerst inne att det är detta du vill göra, så vänta inte! Börja redan idag!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost