Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Så reser du snyggt (utan mascara under ögonen…)

december 13th, 2020

Det är härligt att resa! Få sätta sig på planet, tåget, bussen eller bilen och åka iväg. Men naturligtvis vill du se snygg och fräsch ut. Åtta timmars resa i samma säte kan få vem som helst att inte vilja se sig själv i spegeln. Här kommer tipsen på hur du reser snygg och samtidigt vårdar din hy.

Snygga ögonfransar under resan

Många tjejer använder mascara nästan dagligen och då känns det självklart att vilja ha snygga ögonfransar under en resdag. Att resa är ju inte bara att förflytta sig, det är en upplevelse i sig. För många av oss är det en härlig känsla att gå igenom en flygplats, hitta ett schysst kafé, beställa en latte och bara njuta av atmosfären i väntan på nästa flyg. Då vill du ju inte ha pandaögon.

Satsa på snygga lösögonfransar

Det uppstår primärt två problem när vi reser: risken att sminket smetas ut är stor, särskilt när vi reser långt och trångt, och vår hud blir lätt uttorkad och behöver extra mycket kärlek. Särskilt när du flyger, men också på bussen eller tåget. Du vill ju inte att huden är torr och trött när du kommer fram eller ha mascara under ögonen. En lösning är vattenfast mascara. Men vattenfast mascara är jobbigt för både hud, dina känsliga ögon och ögonfransarna. Och risken att du ändå somnar och att det kommer lite mascara nedanför ögonen är stor. Med vattenfast mascara måste du också använda stark rengöring på din redan trötta hy – ingen bra kombo. Det absolut bästa är om du faktiskt bara har en riktigt tjock ansiktskräm, typ nattkrämen, under resdagen. Då blir huden rejält återfuktad. Ett smart sätt att både se snygg ut och samtidigt vara snäll mot både hud och ögon är genom att använda lösögonfransar. Då behöver du verkligen inte oroa dig för pandaögon eller att mascaraklumpar hamnat under ögonbrynen under din tupplur. Eller när du behövde ta av dig jackan samtidigt som du satt inklämd mellan två personer. Du hittar Ardell dina snyggaste och mest prisvärda lösögonfransar på Apoteket. De används av makeup-artister och är naturligtvis tillverkade av riktigt hår. Skippa mascaran och satsa på snyggaste ögonfransarna när du reser.

Ta hand om din hud

Tänk på att ta hand om din hud medan du reser. Förutom att återfukta huden med en tjockare kräm på morgonen bör du dricka extra mycket vatten, särskilt om du flyger. Det finns alltid toalett på flyget. Dricka gärna en liter vatten redan på morgonen, så har kroppen och huden fått en bra start. Ta med en tom vattenflaska som du fyller med vatten när du kommit innanför säkerhetskontrollen, så behöver du inte betala överpris för en gratisvara. Förutom bra krämer och vatten, så mår både kropp, psyke och hud väldigt bra av motion. Det finns en risk att vi inte rör oss så mycket under en resdag, utan går mellan flygsäte, restaurang, bänk vid gaten och sedan åter sitter i en flygstol. Se till att röra på dig när du reser. Gå igenom hela flygplatsen om du har tid. Om du åker tåg kan du göra en liten upptäcktsfärd kring järnvägsstationen. Då kommer du också sova bättre till natten och hela kroppen kommer att kännas fräschare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost