Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Bilsemestra i Europa – bästa tipsen

augusti 25th, 2021

Funderar du på att göra något annorlunda i år? Kanske vill du uppleva flera olika länder på din nästa resa eller så vill du helt enkelt semestra på ett annat sätt än att ta charterflyget till Mallorca? Bilsemestrar har blivit otroligt populära och uppskattade av vuxna såväl som barn och det bästa är att man kan uppleva så mycket mer av sitt äventyr. Sätter du dig på ett flygplan går det förvisso mycket snabbare, men du kommer inte att kunna stanna i olika länder när du önskar, besöka olika restauranger på vägen eller uppleva olika sevärdheter förrän du kommer fram.

Bilsemester är något som kan göras inrikes såväl som utrikes, men för att semestern ska bli så bra som möjligt gäller det inte bara att planera ordentligt, utan du behöver också ha en trygg och säker bil att färdas i. Långa resor ställer stora krav på fordonet för att du ska vara trygg på vägen och ha en så bekväm resa som det bara går. Är du osäker på om bilen håller rekommenderar vi dig att hitta rätt BMW bilmodell direkt eller något annat bilmärke som intresserar dig. BMW är kända för att hålla en hög kvalitet och är ett perfekt val för resan.

Bila säkert genom Europa – tips

Alla länder har sin egen charm och kultur att uppleva, men ska du bila genom Europa behöver du tänka på andra saker än bara vilka länder som är fina och vilka platser som du vill besöka. Du kommer bland annat att behöva tänka ut de bästa och tryggaste resvägarna, men du kommer också behöva fundera på tull, tullavgifter och risk för trafikolyckor. Vi har tittat närmare på dessa faktorer i länder som Spanien, Tyskland, Danmark, Italien och Frankrike.

Risk för olyckor – I Spanien, Danmark och Tyskland är risken för olyckor låg. Här håller man sig mestadels till trafikreglerna och majoriteten av alla vägar är säkra att använda sig av, även för dig som turist. Tittar man däremot på Frankrike och Italien är risken för olyckor lite högre och detta beror främst på invånarnas sätt att köra och de trafikerade vägarna.

Bensinpris – Om du ska bila genom Europa kommer du att behöva stanna för att tanka – ofta! Därför gäller det att ha en bra budget för hur mycket bensin eller drivmedel kommer att kosta dig. De bästa priserna hittar du i Spanien, där bensinpriset ligger på 15 kronor per liter. I Danmark och Italien är det däremot ganska dyrt och du kan behöva vara beredd på 18,50 kronor/liter och uppåt.

Vägtullar – För att komma in i ett land från ett annat kommer du att behöva ta dig igenom en vägtull. Vägtullen fungerar som en säkerhet, men kommer också med avgifter som är bra att vara medveten om. Ska du till Tyskland eller Danmark är vägtull dock inget du behöver oroa dig för, men detta är något som du behöver hantera i både Spanien, Italien och Frankrike. Kolla upp vad som gäller i de länder du planerar att åka igenom eller ta dig till.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost