Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

3 vindistrikt i Italien matfantasten borde resa till

januari 8th, 2022

Det är nästan omöjligt att inte längta till de vackra vindistrikten i Italien. De höga bergen, vidsträckta fälten och sagolika platserna däremellan uppmuntrar till både drömmar och resor. Om du gillar mat, natur och kultur är de olika italienska vinområdena definitivt värda ett eller flera besök. Nedanför följer tre tips på sevärda vindistrikt – låt dig inspireras inför din nästa resa!

1. Toscana

Under Toscanas sol… Hur gärna hade man inte vistats där? Toscana är ett idylliskt vinområde i Italien med precis så livlig natur och kultur som man föreställer sig. Förutom att dricka delikata viner – Vinoteket har flera av dem – på de slottsliknande vingårdarna kan du spatsera runt i de pittoreska städerna och vila i de gröna olivlundarna.

2. Piemonte

Enligt vinexperterna finns Italiens bästa vin i distriktet Piemonte. Om ortnamnet översätts till svenska betyder det ungefär ”vid foten av bergen” och det är en bra beskrivning av platsen. När du reser till Piemonte kommer du de italienska Alperna riktigt nära, faktum är att de olika vingårdarna ligger utspridda i bergen. Hyr en bil och åk runt bland dem!

3. Sicilien

Sicilien är Medelhavets största ö och ligger i södra Italien. Här finns en nästan egen kultur, det är som ett land i landet, så att säga. Nedanför den stora vulkanen Etna breder de otaliga vingårdarna ut sig. Marsalavin och Nero d’avola är exempel på sicilianska vinsorter, där den senare av dem också är namnet på den sicilianska blåa vindruvan.

Det finns massor av skäl att boka en vinresa till Italien. Förutom gott vin och vackra vyer får du chans att uppleva det italienska köket. Pasta och pizza smakar ljuvligt i Italien – och så även gelato. Faktiskt smakar den italienska maten allra bäst i Italien. Alltså är detta land med dess olika vindistrikt det ultimata resmålet för matfantasten.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost