Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Aldrig för sent med långresan!

november 23rd, 2020

Har livet liksom sprungit förbi med arbete och barn och barnbarn? Tänker du nu att du borde ha gjort den där långa resan som du tänkte på redan när du var en glad tjugoåring? Då ska du absolut tänka om – det är aldrig för sent för äventyr! Kanske du inte är så sugen på att backpacka i Indien som pensionär, men det betyder inte att det inte finns andra sätt att utforska världen på. Faktum är att tiden aldrig varit bättre att ge sig iväg än som senior – barnen är vuxna och du har jobbat hela ditt liv för att spara ihop pengar för att kunna leva gott. Och dessutom finns det ju en rad olika rabatter för pensionärer, som har sammanfattats på Hej Senior – en sida som verkligen har förstått att livet börjar på riktigt efter pensionen!

Inför din resa

Beroende på vad du har för budget kan du välja resmål långt bort från Sverige eller nästgårds i Europa. Men låt dig inte luras av biljettpriserna. En resa till Mexiko är förvisso dyrare än en till Schweiz, men att bo och leva två veckor i Mexiko är sannerligen billigare än att tillbringa två veckor i Schweiz. Så först bör du bestämma hur länge du vill vara borta, och hur mycket du förväntar dig att behöva spendera på boende, sightseeing, och så vidare. Sedan bör du också överväga om du vill lägga extra fokus på att resa miljövänligt eller om du hellre vill kunna pressa priset lite.

Olika typer av resor för seniorer

Att resa som senior ska inte behöva vara begränsande. Låt inga fördomar komma i vägen, utan tänk istället på vad du vill. Det finns en rad olika sorters resor som man kan göra. Du kan till exempel göra en storstadsresa, antingen inom Europa med resmål såsom Paris, Madrid eller Berlin, eller så kan du åka ännu lite längre bort och besöka New York, Tokyo eller New Delhi. Valmöjligheterna är oändliga! Är du inte en inbiten stadsmyra så finns det en hel del natur- och ekoturism med möjligheter att besöka djungeln, volontärarbeta på en liten bondgård någonstans, eller att vandra i berg. Att göra bergsvandringar behöver inte alls vara ansträngande utan ofta finns det väl utmärkta vägar som går längs med bergsidorna så att inte lutningen blir så brant. Känner du dig extra sportig så finns det givetvis utmaningar att anta också. Kilimanjaro är till exempel bedövande vackert, och är du intresserad av historia så rekommenderas starkt att besöka Machu Picchu. Kort sagt, världen har något att erbjuda alla.

Resa ekonomiskt med pensionärsrabatt

Att resa kan vara ett dyrt förfarande, och därför rekommenderar vi starkt att du tar en titt på Hej Seniors hemsida för att se över vilka alternativ som erbjuder rabatter för pensionärer. Och ärligt talat behöver man inte ens resa utanför vårt lands gränser för att upptäcka nytt. En tågluff genom vårt avlånga land kan vara ett nog så spännande äventyr!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost