Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Så hittar du de billigaste resorna

april 8th, 2016

 

Resor är ett intresse som många svenskar har gemensamt. Det betyder att det finns hård konkurrens om de billigaste platserna. Visst har det stora trycket på resor gjort att resebolag har tvingats till prispress, men det kan fortfarande kosta en slant att åka utomlands om du inte gör din research. Lyckligtvis går det även idag att hitta billiga resor. Då krävs det dock att du gör lite förberedande planering istället för att boka biljetten direkt. Här är några konkreta tips som gör det enklare att hitta drömresan till en billig peng.

silgouette of woman in airport waiting for her flight, sunlight in background, carrying luggage.

Om budgeten är viktigare än komforten för dig är lågprisbolag ett säkert kort. Med flygbolag som RyanAir och WizzAir har du goda möjligheter att hitta en flygbiljett billigt. Så länge du är medveten om diverse nackdelar som följer med lågprisbolagens service – som att du kanske måste bege dig till avlägsna flygplatser eller åka i en mindre bekväm flygstol – brukar lågprisbolagen vara oslagbara sett till pris. En snabb titt på deras hemsida brukar avslöja huruvida det finns tillgängliga biljetter på dina önskade datum.

Ibland räcker det dock inte för att hitta en billig biljett. Det gäller särskilt om du planerar att åka i samband med en stor högtid, som jul eller påsk. Eftersom efterfrågan ökar under dessa perioder blir också färre billiga biljetter tillgängliga för försäljning. Ett sätt att komma runt det är att vara flexibel med resdagar och tider. Om du exempelvis har möjlighet att åka med en avgång tidigt på morgonen brukar det vara betydligt billigare än att resa mitt på dagen. Även resor mitt i veckan tenderar att ha betydligt bättre priser än resor runt helgerna. På så sätt kan du på olika sätt hitta en resa som både passar din resplan och som inte kostar dig flera tusen kronor.

Det bästa sättet att försäkra dig om att du har fått bäst pris på din biljett är dock att jämföra priser mellan olika bolag och resebyråer. Numera har de allra flesta en stark närvaro på nätet vilket gör det möjligt att med endast några klick lista ut var du hittar de billigaste biljetterna. Även sökmotorer kan hjälpa dig med uppgiften och se till att du sparar pengar.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost