Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Hitta de bästa erbjudandena på charterresor

mars 1st, 2017

Du vill åka på charterresa och vill inte sitta och pussla ihop flyg, boende och transfer själv. Var hittar man bästa erbjudanden och lägsta priserna? På nätet finns flera sidor där du kan söka charterresor som säljs i sista minuten. Om du har möjlighet att resa med kort varsel är detta ett ekonomiskt bra alternativ. Då gäller det förstås att ha is i magen för om du inte kan vara flexibel med avresedag. Om det är en speciell vecka du har semester är detta en risk. Du kanske blir utan resa och får stanna hemma.

Billigare närmare avresan

Det finns vissa knep för att hitta bästa charterresorna till bästa priset. För researrangörerna är det vissa veckor som är mer efterfrågade. Under skolloven är det i regel höga priser och hög efterfrågan på resor. Du kan slippa vinterkylan för en rimlig kostnad ifall du kan åka andra datum. Dessutom är det vissa veckodagar som har en tendens att ha lägre priser. För exakt samma resa kan den med avresedag en tisdag vara billigare än den på en lördag. När det gäller reguljärflyg och lågprisflyg blir priset högre ju närmare avresan man bokar. Med charterresorna är det tvärtom. Anledningen är att de ofta har hotellrum som de redan har betalt för och då vill de till varje pris fylla dem.

Utnyttja rabatter och erbjudanden

Om du redan bestämt dig för vilken destination du vill till, vilket hotell du vill bo på och har specifika datum du kan åka på har du inte mycket att välja på. Då fungerar det inte att vänta till sista minuten. Då får du istället boka extra tidigt för att utnyttja ”bokatidigt-rabatt”. Kanske har charterbolaget även andra rabatter som du kan utnyttja? Ibland kan de ha tillfälliga erbjudanden där du bjuds på frukosten, en person i extrabädd får följa med för halva priset eller en gratis utflykt på destinationen. Du får helt enkelt följa de olika researrangörerna på olika sociala medier för att inte missa olika erbjudanden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost