Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

Åka på fotbollsresa

december 15th, 2015

 

Älskar du fotboll? Gillar du att resa? Då kan du kombinera dina intressen på bästa sätt och se till att åka på en fotbollsresa. Det kan bli en upplevelse för livet när du väljer att besöka en fotbollsmatch live. Att se matcher på tv kan vara ett bekvämt och kul sätt att följa den internationella toppfotbollen, men inget går upp emot att se en match på plats. Sverige har ett bra geografiskt läge för den som vill se de bästa matcherna i Europa på arenan. Här är några tips för den som funderar på att ge sig ut på fotbollsresa.

campnou_colorsEngland är ett resmål som många svenskar väljer att besöka i fotbollssammanhang. Ett skäl till det kan vara att oerhört många svenska supportrar följer just ett engelskt lag. Det har troligen att göra med den kulturella förankring som den engelska fotbollen har i Sverige ända sedan Tipsextra-tiden. Lag som Leicester, Wolverhampton, Leeds och Liverpool har alla många fans – och naturligtvis finns storlag som Zlatan Ibrahimovics Manchester United och storlaget Arsenal representerade. Du får vara ute i god tid om du vill ha biljetter till en stormatch i England, men då kan du också räkna med en storslagen upplevelse.

Ett annat populärt alternativ är att besöka det fotbollstokiga Italien. Här hittar du lag som Inter och Milan i Milano, Roma och Lazio i Rom och Napoli från Neapel i södern. Givetvis finns också mästarna Juventus här. Det gör det upplagt för en toppresa när du väljer Italien och Serie A som destination. Den italienska fotbollen har kanske inte samma konkurrenskraft som den engelska fotbollen, men här spelar några av världens bästa och mest tekniska spelare. Dessutom kan du kombinera fotbollen med mysiga caféer och trevliga restauranger som serverar mat i världsklass.

Om du har svårt att välja vilken liga som du föredrar kan du försöka se en match i Champions League. Här möts Europas bästa lag årligen i en turnering som lockar många tusen åskådare vid varje tillfälle. Här finns representanter från alla de stora ligorna och om du har tur kan du få se världsstjärnor på planen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost