Travelaid.se1

För dig som älskar resor av alla de slag

Vinterns hetaste resmål

september 15th, 2018

Sommaren är officiellt över och med hösten och vintern kommer kylan och regnet. Det kan vara mysigt med kallare väder, men för den som gillar sol och bad kan det vara alldeles för långt att vänta tills nästa sommar igen. Att ha en resa planerad kan göra att vintern känns lättare för den som blir deppig av det svenska vintermörkret. Nedan listar vi de allra hetaste resmålen 2018.

Florida

På USAs östkust ligger Florida som har varmt väder och sol året om och är väldigt familjevänligt med långa strandpromenader, perfekt för familjer med barnvagnar. I Orlando hittar man Universal Studios där det går att spendera många roliga dagar, i Miami finns de långa stränderna och den kubanska kulturen med tequila och salsa och i Key West finns vattensporter för de äventyrliga resenärerna. Florida är även ett relativt budgetvänligt alternativ, trots den långa flygresan.

Mykonos

Mykonos är Greklands svar på det spanska Ibiza och är ett av de allra populäraste resmålen 2018. Här är det enklare att hyra bil än att använda kollektivtrafik för att uppleva allt som ön har att erbjuda. Stränderna är långa och vackra med vit sand och klarblått vatten. Mykonos är även väldigt HBTQ-vänligt och är känt för sina fantastiska gay-klubbar. Med äventyrssporter, god mat, fest och idylliska utsikter så erbjuder Mykonos något för alla resenärer. Hit är det även enkelt att resa som ensam resenär, det finns alltid likasinnade människor att träffa.

Marocko

Marocko håller en relativt jämn temperatur året om och passar därför bra för en vinterresa. I huvudstaden Marrakesh hittar man instagramvänliga rihads, otaliga soukar och ståtliga moskéer. Marrakesh är även en av fem städer i världen med så pass torr och ren luft att astmatiker och människor som lever med reumatism rekommenderas att åka dit. Marocko är ett bra budgetalternativ för en vinterresa och oavsett om man vill till kusten i Essaouira, uppleva kulturen i Casablanca eller ökenutflykterna från Agadir så är det lätt att ta sig runt i landet med lokaltrafiken.

Cypern

För den som gillar lugn och ro så är Cypern det bästa resmålet på vintern. Ön har en väldigt mild vinter och hotellen och resorterna är öppna året runt. Hit går det att hitta billiga sista minuten-resor och med öns rustika byggnader, ståtliga kyrkor och vackra kust så är det särskilt lämpligt för barnfamiljer som vill ha en lugn och avslappnande resa. På denna ö finns även en otrolig matkultur och långa promenadstråk.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se1

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost