Travelaid.se1

För dig som älskar resor av alla de slag

Så reser du i Bali

december 10th, 2018

Att resa till ön Bali i Indonesien är populärt bland resenärer över hela världen. Allt från festande 20-åriga backpackers från Australien till barnfamiljer lockas till denna lilla ö i västra Stilla havet. Något många dock frågar sig innan de reser dit är vilken ort de ska välja att bo i. Här nedan har vi listat några av dem.

Seminyak för lite mer klass

Denna ort är en av de lite finare i Bali, här trängs lyxiga hotell på stränderna och moderna privata villor tävlar om bästa placeringen. På Seminyaks största shoppinggata ligger den ena fina butiken efter den andra. Denna ort är för den som vill ha en lite lyxigare resa och som har en lite högre budget. Priserna för mat och boende är billigare än hemma i Sverige men vad gäller shopping i de fina butikerna är priserna ungefär som de är hemma.

Canggu för surfare

Denna ort har blivit mycket populär de senaste åren och den växer åt alla håll. På de centrala gatorna hittar du frukost-bowls och Instragram-vänliga miljöer som man kan göra mobilskal av. Hit reser en hel del surfare, Instagram-profiler och andra som vill uppleva denna moderna mysiga ort. Något att tänka på är att havet oftast inte är speciellt badvänligt utan här är det surfning som gäller, vågorna är ganska höga. Det finns dock en hel del häftiga beachklubbar att hänga på som erbjuder pool för gästerna. Beach-barerna släpper in både barn och vuxna men på kvällarna kan partyt sätta fart och då är det inte lika barnvänligt längre.

Ubud för yoga och meditation

Ubud, en plats för lugn och ro. Yoga, meditation och massage blandas med marknader och välluktande tvålar. Omkring orten finns det en hel del risfält och djungel för att inte prata om ap-skogen där man absolut borde göra ett besök om man ändå besöker platsen. I Ubud är det bad i pool som gäller eftersom orten inte ligger vid kusten utan mer in mot land.

Sanur bjuder på en lång, mycket vacker strand. Här går det fint att snorkla och plaska i vattnet såväl för unga som gamla. Längs med stranden finns det en del caféer och barer men alla av dem har en lugn atmosfär.

Upplevelser i Uluwatu

Uluwata är gissningsvis den ort som kommer att bli nästa “it-ställe” på ön. Platsen som ligger mer söderut bjuder på coola beach-barer med Dj:s och fusion-menyer. I jämförelse med Canggu och Seminyak är vattnet här mycket klarare och bättre anpassat för snorkling men vissa dagar går det även att surfa. Något att observera är dock att det kan vara strömt i vattnet.

Åka till alla orter

För den har har tid rekommenderas att besöka alla orter och uppleva dess kontraster.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se1

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost