Res till en thailändsk paradisö

Thailand är ett populärt resmål bland svenskar, och det är inte svårt att förstå varför när man botaniserar bland de mängder av vackra öar med kritvita stränder som finns att välja mellan i detta sydostasiatiska land.

En av dessa paradisöar är Ko Tao, vilket på thailändska betyder ”Sköldpaddsön”. Ön har fått detta namn inte på grund av sin form, utan på grund av att ön förut var ett hem till mängder av sköldpaddor. Till Ko Tao åker de flesta för att njuta av det välkända kristallklara vattnet utanför ön, och för att uppleva hur det är att dyka där. Det finns ett stort antal dykskolor på ön för den som vill prova på. Vill man hellre tillbringa sin tid ovanför vattnet kommer dock inte Ko Tao att göra en besviken, då ön stränder ramas in vackert av gröna berg. Även om turismen stadigt växer på Ko Tao är ön dessutom fortfarande en av de mer oupptäckta öarna i Thailand.

Om man vill ha en ännu mindre exploaterad ö än så, kan man göra en dagsutflykt till Ko Wai, som är en i princip obebodd ö – det finns tre byar av bungalows på öns norra del, och några restauranger, men inte mycket mer än så. Det som däremot finns är vita sandstränder och klart vatten, som inbjuder till snorkling bland öns korallrev.koh_tao_sk

Den nästan totala motsatsen till Ko Wai är Ko Samet, som ligger bara mellan tre och fyra timmar från Thailands kokande huvudstad, Bangkok. Här får man trängas med betydligt fler människor (däribland många Bangkok-bor), men om man vill ha paradisstränder i kombination med fest, liv och rörelse, är Ko Samet rätt ö. Ön är dock, trots dess exploatering för turism, en nationalpark, varför ön överlag ändå är en ganska lugn semesterö.

Om du drömmer om att resa till någon av dessa öar, men har långt kvar att spara innan du har råd, kan du underhålla dig under tiden med att spela på Megalotto. Chansen är visserligen liten att du vinner storvinsten, men du har i alla fall en chans, och kan drömma dig bort till den thailändska värmen medan du jobbar för att spara ihop till din drömresa.

Leave a Reply