Travelaid.se1

För dig som älskar resor av alla de slag

Jobba och resa – så lyckas du med drömmen

oktober 5th, 2019

Det är många som drömmer om att kunna jobba och resa samtidigt, om att leva ett mer fritt liv. Det är möjligt, även om det kräver mycket arbete.

Planera

Det är många som tror att de kan blogga sig jorden runt – men det är bara en handfull som lyckas med det. Om du verkligen vill kunna få resa mer i ditt jobb och leva ett mer självständigt liv, måste du planera och starta ett företag som ger dig de möjligheterna. Det kan vara svårt att driva ett kafé hemma i Sverige och samtidigt leva ett liv på resande fot halva året – du måste satsa på ett slags företag som du kan arbeta med framför datorn. Ett tips är att bygga upp en webbutik på nätet, då har du också en anledning att resa: för att hitta nya varor. Andra yrken som fungerar jorden runt är webbdesigner, lösa datafel, programmera appar, fotograf, delvis revisor och översättare. Om du är skicklig på datorer har du störst chans att lyckas. Men, det räcker inte med att komma på en idé, företagande handlar om så mycket mer. Du måste tänka på skatter, ekonomisk redovisning och försäkringar. Om du behöver söka företagskredit till ditt företag kan du kontakta capcito.com som hjälper dig med företagskredit online – enkelt och smidigt!

Jobba på resan

För att klara av att jobba och resa samtidigt behöver du disciplin – arbetsdisciplin. Det är lätt att skjuta upp jobbet och undersöka den plats du är på, istället för att först arbeta de timmar som du behöver. Det fina med att kunna jobba på resan är att du väljer själv var du ska vara: i ett mysigt London eller på en solig söderhavsö? Du kan också välja om du vill bo ute på landet eller vara i en storstad – så länge som du har internetuppkoppling.

Om det är möjligt kan du också försöka skapa uppdrag på de platser som du besöker. Om du reser till Thailand kan du se om det finns svenskar i Thailand som har nytta av dina tjänster – då får du både fler kunder samtidigt som det också kan vara roligt att få träffa kunder IRL.

Blogga jorden runt

Om du har en blogg och tycker om att resa, bör du inte förlita dig på att du kan blogga dig jorden runt, däremot att du kan få ett välkomnat extra tillskott i reskassan genom bloggen. Det spelar ingen roll om din blogg handlar om resor eller renovering av bilar – fortsätt med din blogg, men hämta inspiration från din resa. Om du har en bilblogg kan du passa på att besöka ett bilmuseum eller en bilmässa om du är i Tyskland, eller leta upp någon som renoverar bilar i Frankfurt. Använd resan för att få nya idéer, och du kommer också att få nya läsare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Travelaid.se1

För dig som älskar resor av alla de slag

dailypost